G29 G29 G29 G29 G29 G29 G29 G29 G29 G29 G29 G29 G29 G29

G29

  • programma: nieuwbouw woning
  • bouwheer: privé
  • bouwjaar: 2010-2011
  • locatie: Asse

I.s.m. arch. Sven Van Loon

Het perceel waar deze nieuwe woning is opgetrokken had een sterk talud en gezien de woning op het rechts aanpalende perceel een inrit naar een ondergrondse garage had, was het aangewezen deze te volgen. Dit ontwerp moest naast de woning ook een praktijkruimte bevatten. Deze is ondergebracht in de kelderverdieping. Ondanks dat de praktijk onder het maaiveld gelegen is, komt er daglicht binnen via een glazen vloer in de nis voor de inkomdeur en via een schuifraam voorzien in de achtergevel. De nis in de voorgevel is afgewerkt in witte crepi en loopt door tot het dak. De leefruimtes op het gelijkvloers liggen iets hoger t.o.v. de straat en sluiten aan op het terras met daarachter de tuin. Aan beide zijden van het terras is een scheidingswand geplaatst om inkijk achteraan te beperken. Deze wanden zijn in hout afgewerkt. Het hoofdvolume is afgewerkt in vlakke grijze betonpannen. De strakke rechte vormen zijn versterkt door alle onderbrekingen (dakafvoeren, dakgoot,…) weg te werken.