H128 H128 H128 H128 H128 H128 H128 H128 H128 H128

H128

  • programma: verbouwing / uitbreiding woning
  • bouwheer: privé
  • bouwjaar: 2001-2002
  • locatie: Asse

Deze verbouwing is het resultaat van een zeer intensief overlegproces met de bouwheer. Als filosoof-krijgskunstenaar had deze nood aan een multifunctionele ruimte, ontdaan van alle overbodige elementen en in nauwe relatie met de natuur. Het bestaande vrijwel gesloten volume, met rechthoekig grondplan en zadeldak, werd door drie betonnen vloerplaten opengebroken. De uitbreiding welke zuidelijk gericht is, werd volledig opengewerkt zodat een intiem verband met de omgevende natuur gecreëerd werd. Licht, schaduw, vorm en materiaal smelten samen tot een innerlijke meditatieve ruimte. Plafonds, wanden en meubilair werden modulair ontworpen vanuit eenzelfde lengtemaat. Niets is aan het toeval overgelaten : van ruwbouw tot meubilair werd alles tot in de kleinste details ontworpen. De architectuur is zuiver, uitgepuurd tot op het bot, totdat de essentie overblijft.