M10 M10 M10 M10 M10 M10

M10

  • programma: sportcomplex
  • bouwheer: Gemeentebestuur Merchtem
  • bouwjaar: 2010-2011
  • locatie: Merchtem

i.s.m. arch. Mark De Baerdemaeker

Deze sportinfrastructuur voor de gemeente Merchtem werd opgetrokken in prefabbeton gecombineerd met staalbouw en ingevuld met betonblokken. Dit biedt voordelen op verschillende vlakken: een modulair systeem dat relatief gemakkelijk kan aangepast worden, stootvast, thermisch inert, economisch, … . De ruwbouw is ook meteen de afwerking.
Het gebouw biedt zowel uitzicht over de oefenterreinen als over het hoofdterrein, daarom is de toog centraal in de ruimte geplaatst. De publieke ruimte werd bewust gescheiden van de kleedkamers om het gebouw net en overzichtelijk te houden. Ze hebben ook elk een aparte inkom. De technische ruimte is aan het einde van het gebouw ingeplant zodat een eventuele uitbreiding gemakkelijk op de bestaande installaties kan worden aangesloten. De gevelsteen is in vakken opgedeeld, het verder doortrekken van de modulaire achterliggende structuur.